Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος βλέπει καθυστερήσεις και τρέχει να μαζέψει τα “σπασμένα”


 
Καθυστερήσεις σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου έχει εντοπίσει ο πρωθυπουργός. Η αλλαγή της δημόσιας διοίκησης δεν έχει προχωρήσει, για e-goverment ούτε λόγος να γίνεται, τα  λάθη στον Καλλικράτη επιμένουν, τομείς όπως υγεία, εργασία και παιδεία παρουσιάζουν στασιμότητα.

Αυτή είναι η κατάσταση των κυβερνητικών «προτεραιοτήτων» στην πέρα του μνημονίου «επικράτεια». Αυτή είναι η εικόνα που μετέφεραν οι εκπρόσωποι της τρόικας στους υπηρεσιακούς και πολιτικούς τους προϊστάμενους και αυτές τις επισημάνσεις δέχθηκε στις επαφές του με ομολόγους του ο Λουκάς Παπαδήμος.

Από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Σταυρόπουλο, να ζητήσει από τους υπουργούς τις προτεραιότητές τους. Ποια θέματα είναι ώριμα για να εισαχθούν προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο. Πριν, όμως, συγκαλέσει το ανώτατο κυβερνητικό όργανο σκοπεύει να ενεργοποιήσει την κυβερνητική επιτροπή, ώστε οι κορυφαίοι υπουργοί και τα κόμματα που εκπροσωπούν να έχουν λόγο στον χάρτη διαδρομής που πρέπει να σχεδιαστεί για τους ερχόμενους μήνες.

Πέραν του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβερνητική επιτροπή θα συμμετέχουν ακόμη ο Σταύρος Δήμας και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Μάκης Βορίδης, ο Δημήτρης, Ρέππας, ο Τάσος Γιαννίτσης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η σκοπιμότητα στη σύνθεσή της είναι προφανής.

Τα στελέχη θα κληθούν να τοποθετηθούν και για τις καθυστερήσεις που κοστίζουν δις στον προϋπολογισμό. Θέματα όπως το ασφαλιστικό, με έμφαση στην αναθεώρηση του καθεστώτος των βαρέων και ανθυγιεινών και των αναπηρικών, και το νέο φορολογικό είναι οι απόλυτες προτεραιότητες για την έκτη δόση. Ακόμη κι αυτά όμως δεν αρκούν, αν δεν καλυφθεί το χαμένο έδαφος σε όλους τους κυβερνητικούς τομείς. Γιατί όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι «το 2011 ήταν ένα χαμένο έτος στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Παράλληλα, συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στις 15:00 το μεσημέρι θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενόψει της μετάβασής του εντός της εβδομάδας στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, και της ομιλίας του στη συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms