Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

"Αποφασιστικότητα" και "ενότητα" ζήτησε ο Παπαδήμος


 
Μπροστά σε άδεια έδρανα εξελίχθηκε η ειδική συνεδρίαση της Βουλής με αφορμή την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ενώ στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και στο προεδρείο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, η αίθουσα της Ολομέλειας ήταν σχεδόν άδεια!

Στα υπουργικά έδρανα καθόταν μόνο ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος. "Περισσότεροι από 20 και λιγότεροι από 50" ήταν οι βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση σύμφωνα με έκφραση έμπειρου κοινοβουλευτικού.

Μεταξύ των ολιγάριθμων βουλευτών διακρίναμε τους κυρίους Απόστολο Κακλαμάνη, Χρήστο Μαγκούφη, Βασίλη Έξαρχο και την κυρία Μαρία Κυριακοπούλου.   
 
Οι παρόντες βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή, για να τιμήσουν τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 
"Αποφασιστικότητα" και "ενότητα" είναι τα στοιχεία που πρόταξε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη λιτή ομιλία του στην Βουλή, στέλνοντας το μήνυμα ότι με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά «μπορούμε να πετύχουμε και τους νέους μας εθνικούς στόχους, να ξεπεράσουμε την κρίση και να επαναφέρουμε την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης».
 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «σήμερα τιμούμε τους νέους που πριν από 38 χρόνια με γενναιότητα και αυτοθυσία οδήγησαν στην αποκατάσταση της ελευθερίας. Σήμερα η δημοκρατία και η ελευθερία έχουν εδραιωθεί. Η 17η Νοέμβρη υπογραμμίζει και δείχνει ότι ο λαός και ειδικότερα οι νέοι μπορούν να υπερβούν κρίσεις και να πετύχουν εθνικούς στόχους όταν ενεργούν με αποφασιστικότητα και ενότητα».
 
Από την πλευρά του , ο Φίλιππος Πετσάλνικος, επισήμανε ότι "το βασικό, κεντρικό σύνθημα εκείνων των ημερών, αποτύπωνε με σαφήνεια και λιτότητα το συλλογικό αίτημα για αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης, για την κατοχύρωση των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, ένα αίτημα που βρήκε διέξοδο θεσμικά στο πρώτο Σύνταγμα της μεταπολίτευσης, μετά την πτώση της δικτατορίας".
 
Κατά τον πρόεδρο της Βουλής : "Η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου ταυτίστηκε με τη μαχητική αντίσταση της νέας γενιάς απέναντι στον αυταρχισμό, εξέφρασε όμως, στην πραγματικότητα, τους πολύχρονους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη".

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms