Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σαρκοζί


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΣαρκοζίΗ ΕΕ κινδυνεύει να «εκραγεί» αν δεν υλοποιηθεί η γαλλογερμανική συμφωνία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε σήμερα σε βουλευτές του κόμματός του ότι ελλοχεύει ο «κίνδυνος έκρηξης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν δεν υλοποιηθεί η συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Δευτέρα οι συνομιλίες του με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ.

«Η Ευρώπη δεν έχει βγει από την κρίση. Εγκυμονεί κίνδυνος έκρηξης όσο δεν ενεργοποιούνται οι αποφάσεις που ελήφθησαν από κοινού με την Άγγελα Μέρκελ», είπε ο Σαρκοζί σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος UMP.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έκρυψε ότι φιλοδοξία του είναι «η επανίδρυση» της Ευρώπης. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η πιο ανοιχτή αγορά του κόσμου και να δεχόμαστε προϊόντα χωρών που δεν σέβονται κανένα κανόνα. Για αυτό πρέπει να ανασυντάξουμε τις συνθήκες», είπε.

«Η Ευρώπη χρειάζεται να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της και οι δανειστές δεν της έχουν πια εμπιστοσύνη. Για να την ανακτήσει (την εμπιστοσύνη), υπάρχει μόνο μία στρατηγική: η συμμαχία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», πρόσθεσε.

«Καλώ όσους επικρίνουν αυτή τη συμμαχία να πουν τι προτείνουν. Συμμαχία με την Ιταλία; με την Ισπανία; Ας μην υποκινούμε το γαλλικό εθνικισμό», συνέχισε ο Σαρκοζί αναφερόμενος στις «γερμανοφοβικές δηλώσεις» που, όπως υποστηρίζει, κάνει η αντιπολίτευση.

πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms