Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

«Ούτε ένα βήμα πίσω για κατώτατο και 13ο-14ο μισθό»«Ούτε ένα βήμα πίσω για κατώτατο και 13ο-14ο μισθό»Δεν κάνει βήμα πίσω η ΓΣΕΕ

Ο Γιάννης Παναγόπουλος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ δεν κάνει βήμα πίσω από τις θέσεις της όσον αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά θέματα που συζήτησε με τον Λουκά Παπαδήμο, «μηδέ της συλλογικής σύμβασης εξαιρουμένης», όπως είπε.

«Τον κοινωνικό διάλογο πολύ αργά τον θυμήθηκαν», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η ΓΣΕΕ λέει «ότι για την εθνική συλλογική σύμβαση, το μισθό ασφαλείας των εργαζομένων, δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω».

Από την άλλη σημείωσε, ότι η ΓΣΕΕ από την πλευρά της είναι διατεθειμένη να συζητήσει τα μισθολογικά κόστη και τα ζητήματα της προστασίας των θέσεων εργασίας, αλλά «επ’ ουδενί την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας» και κάλεσε τους εργοδότες να τιμήσουν την υπογραφή τους στη γενική συλλογική σύμβαση.

Επίσης, είπε χαρακτηριστικά ότι «καλά είναι τα κουρέματα στις τράπεζες και τους ιδιώτες, αλλά δεν δεχόμαστε κούρεμα ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς επανανκεφαλαιοποίησή τους».

Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό τέθηκε το ζήτημα της απασχόλησης και της ανεργίας. «Τα κονδύλια για τους ανέργους λιμνάζουν σε κάθε υπουργείο γιατί δεν έχουν ενιαία πολιτική απασχόλησης αλλά πολιτική ρουσφετιών», επεσήμανε.

Τέλος τόνισε ότι με τον πρωθυπουργό άρχισε μια συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση, ενώ συμπλήρωσε ότι ο κ. Παπαδήμος ζήτησα να συζητήσει το συνδικάτο τα μέτρα, τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, τα «ζητούν οι δανειστές». Ακόμη, ο κ. Παναγόπουλος σχολίασε ότι πάει καλά η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές το επόμενο 15μερο θα υπάρξει συμφωνία.


πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms