Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Κρίσιμο συμβούλιο των τριών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό


 

 
Στο κόκκινο βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις για το PSI, τα νέα μέτρα και το νέο δάνειο. Η Τρόικα συναντήθηκε το Σάββατο διαδοχικά με τον Γιώργο Κουτρουμάνη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι εκπρόσωποι των δανειστών έμειναν στις θέσεις τους. Το ίδιο ο υπουργός Εργασίας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Οι πρώτοι επέμειναν στην περικοπή κατώτατων μισθών και δώρων και οι τελευταίοι τους είπαν πως η απαίτησή τους θα βυθίσει την Ελλάδα ακόμη πιο βαθειά στην κρίση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε από το πρωί του Σαββάτου για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος των τραπεζών, Τσαρλς Νταλάρα. Απέναντί του, όπως συνήθως, ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος και ο  Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο πλευρές  φαίνεται να συγκλίνουν στο επιτόκιο, σε επίπεδα μεταξύ 3,5% και 4%. Οι διαπραγματεύσεις, όμως, δε δύναται να ολοκληρωθούν πριν συμφωνηθούν και οι προαπαιτούμενες δράσεις που ζητούν ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα με φόντο δημοσίευμα των Financial Times για επίτροπο δημοσιονομικών υποθέσεων. Δε θα δεχθούμε κάτι τέτοιο απάντησαν κυβερνητικοί κύκλοι, οι εταίροι μας δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τα εσκαμμένα επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης.

Η κατάσταση θα εκτιμηθεί  σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών  που στηρίζουν την κυβέρνηση  υπό τον πρωθυπουργό στη 1μμ το μεσημέρι. Ο Λουκάς Παπαδήμος θα παρουσιάσει τα δεδομένα στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ώστε όλοι μαζί να συμφωνήσουν τα μέτρα και τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα επικυρώσει ή όχι τη συμφωνία.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms