Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Πούτιν, παραιτήσου!» και μέσω... Διαδικτύου


 
Τα πιο δημοφιλή μηνύματα χρηστών του Internet στην ιστοσελίδα της προεκλογικής εκστρατείας του Βλαντιμίρ Πούτιν που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, είναι οι εκκλήσεις για αποχώρηση από την πολιτική του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας.

Η ολοκαίνουργια ιστοσελίδα Putin2012.ru, που τέθηκε σε λειτουργία στις 10:00 ώρα Ελλάδος, περιέχει κυρίως το πρόγραμμα του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας και μια στήλη υπό τον τίτλο "προτάσεις ψηφοφόρων".

Σε αυτήν, τρεις ώρες μετά την έναρξη της λειτουργίας της, οι πιο δημοφιλείς προτάσεις ήταν οι εκκλήσεις για αποχώρηση του Πούτιν από τα πολιτικά πράγματα.

Στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η πρόταση της Σβετλάνα Σορόκιν: "Σας ζητώ να παραιτηθείτε. Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς, σας προτείνω να μην ωθήσετε την κατάσταση στην επανάσταση, να εγκαταλείψετε τον πρωθυπουργικό σας θώκο και να αποσύρετε την υποψηφιότητά σας από τις προεδρικές εκλογές".

Ο Πούτιν, πρόεδρος από το 2000 έως το 2008, υπολογίζει να επιστρέψει μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στο Κρεμλίνο, από το οποίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει, καθώς το ρωσικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει τρίτη συνεχή θητεία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται το μεγάλο φαβορί των εκλογών αλλά, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητά του έχει μειωθεί σημαντικά και δεν είναι βέβαιο ότι θα επικρατήσει των αντιπάλων του από τον πρώτο γύρο.

Ο πρώην πράκτορας της KGB αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές κίνημα αμφισβήτησης μετά την άνοδο του στην εξουσία το 2000, το οποίο ξεκίνησε μετά τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου που σημαδεύτηκαν, σύμφωνα με παρατηρητές και την αντιπολίτευση, από μεγάλη νοθεία.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms