Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ με τη συμμαχία Βενιζέλου - Λοβέρδου


 

 
Η ευρύτερη συμμαχία, που διαμορφώνεται υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει νέα δεδομένα στο εσωτερικό τοπίο του κόμματος.

Η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να αναγνωρίσει το προβάδισμα του κ. Βενιζέλου στην παρούσα βάση, αιφνιδίασε πολλούς εντός του Κινήματος και κυρίως το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, που δεν ανέμενε αυτού του είδους την εξέλιξη.

Γύρω από την υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου συσπειρώνεται τώρα όχι μόνο ολόκληρο το μπλοκ, που τον υποστήριξε το 2007, αλλά και ισχυρά «παπανδρεϊκά» στελέχη, που από καιρό είχαν προκρίνει τον υπουργό Οικονομικών ως φυσικό διάδοχο του κ. Παπανδρέου, καθώς και άλλοι παράγοντες, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος εργάστηκε έντονα και επίμονα τις τελευταίες εβδομάδες για τη συμμαχία των δύο ανδρών. Στοιχείο, που καθιστά εκ των πραγμάτων φαβορί τον κ. Βενιζέλο για την ηγεσία του κόμματος.

Μετά τη συμφωνία Βενιζέλου – Λοβέρδου μένει να απαντηθούν ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα:

•    Πρώτον, τι θα συμβεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη. Λογικά η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση, όμως το κενό εξουσίας, που υπάρχει στο κόμμα, παραμένει και όλοι περιμένουν από τον κ. Παπανδρέου να απαντήσει πώς θα πορευτεί το ΠΑΣΟΚ και ιδίως η κοινοβουλευτική του ομάδα, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

•    Δεύτερον, τι θα πράξει επί της ουσίας ο κ. Παπανδρέου; Θα μείνει απλός θεατής των διεργασιών, όπως έχει δεσμευτεί ή θα τοποθετηθεί με οποιονδήποτε τρόπο απέναντι στις εξελίξεις, με δεδομένο ότι ένα τμήμα των συνεργατών του, είχε κατά νου την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος;

•    Τρίτον, θα επισπευστούν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου αρχηγού, λόγω του βάσιμου κινδύνου, να αποδειχθεί η 18η Μαρτίου – η οποία έχει ως οριστεί ως μέρα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου – για να ετοιμαστεί το ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές;

•    Τέταρτο και ίσως το πλέον βασικό, θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα, απέναντι στον κ. Βενιζέλο; Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται διεργασίες για να προκύψει ένας αντίπαλος με πιο πιθανή την Λούκα Κατσέλη, όμως δεν είναι διόλου βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσουν.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms