Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Γίγαντας ο Ιησούς στην Πολωνία

Giant Jesus in Poland  Ένα άγαλμα του Ιησού Χριστού που λένε οι κατασκευαστές του ότι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο γίνεται στην Πολωνια, τοπικοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα γίνει ένας φάρος για τους τουρίστες.
Είναι μόνιμο σε τεχνητό ανάχωμα, το άγαλμα αποτελείτε από γυαλί,γύψο και ίνες και θα σταθεί περίπου σε 52 μέτρα ύψος, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι ψηλότερο από το περίφημο άγαλμα του Ιησού Σωτήρα με απλωμένα τα χέρια που αγναντεύει πάνω από Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.



Την ολοκλήρωση του σχεδίου κατάρτισε ο τοπικός καθολικός ιερέας Sylwester Zawadzki και πληρώνετε από ιδιωτικές δωρεές.Το πραγματικό άγαλμα θα είναι 33 μέτρα  όπως ο Ιησούς πέθανε στα 33 χρόνια του, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση - και ζυγίζει 440 τόνους.
«Είμαι χαρούμενος γιατί το έργο αυτό θα φέρει δημοσιότητα στην πόλη μας, όχι μόνο στην Πολωνία αλλά και από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Άλλες χώρες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον », δήλωσε ο Dariusz Bekisz, δήμαρχος της Swiebodzin, μια πόλη περίπου 21.000 ανθρώπων στη δυτική Πολωνία περίπου 100 χλμ (60 μίλια) από τα γερμανικά σύνορα.
«Ο ιερέας, ο Πατέρας Zawadzki, είναι ένας άνθρωπος της δράσης, που πάντα, σε όλη τη ζωή του, έχει χτίσει και δημιούργησει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms